Coinbase kripto borsası incelemesi

Coinbase: Ana

Coinbase Global Inc. 2012 yılında kurulmuş bir Amerikan kripto para şirketidir. Şirket yapısı merkeziyetsiz olduğundan Coinbase’in merkez ofisi yoktur.

Coinbase Ana Sayfası
Coinbase Ana Sayfası

Coinbase, piyasaya sürülmesinden bu yana basit bir Bitcoin ticaret borsasından kapsamlı bir ekosisteme dönüştü. 2021 yılında Coinbase halka açık bir şirket haline geldi ve Nasdaq’ta listelendi.

Coinbase yalnızca spot piyasayı sunmaktadır. Binance’te popüler olan sürekli vadeli işlemlerde dahil olmak üzere vadeli işlem piyasası yoktur . Borsanın resmi web sitesi ve mobil uygulaması Rusça konuşan izleyiciler için yerelleştirilmiştir. Siteye erişmek için iki faktörlü kimlik doğrulamayı (2FA) ayarlamanız gerekir .

Coinbase Özellikleri

Coinbase, sıradan yatırımcılar ve tüccarların yanı sıra kurumsal yatırımcılar için de araçlar sağlar.

Coinbase ticaret penceresi
Coinbase ticaret penceresi

Coinbase özel kullanıcılara şunları sunar:

  • Coinbase , kripto para birimini satın alabileceğiniz, saklayabileceğiniz ve takas edebileceğiniz ana web sitesi ve mobil uygulamadır;
  • Coinbase Pro, gelişmiş işlevselliğe sahip ayrı bir ticaret platformudur;
  • Coinbase Wallet, mobil uygulama ve tarayıcı uzantısı biçiminde bir kripto para birimi cüzdanıdır

Coinbase Cüzdan, 500’den fazla kripto para biriminin yanı sıra NFT tokenlarını saklamanıza, almanıza ve göndermenize olanak tanır.

Coinbase ayrıca Coinbase Earn eğitim kurslarına da ev sahipliği yapıyor. Kursları tamamladıktan sonra kullanıcı kripto para birimi şeklinde küçük bir ödül alır.

Coinbase, kurumsal yatırımcılar için sırasıyla Coinbase Prime ve Coinbase Custody, kurumsal ticaret platformları ve kripto para depolama hizmeti sunuyor. Yeni başlayanlar için fon toplamak amacıyla analitik hizmetleri (Analytics) ve Ventures platformu da bulunmaktadır. Projeler ve şirketler kripto paralarını Asset Hub aracılığıyla listeleyebilirler.

Büyük miktarlarda kripto para birimini depolamak için Coinbase, dağıtılmış çevrimdışı depolama alanı Coinbase Vault’u sunuyor. Coinbase Bulut hizmeti geliştiricilere sunuldu. Buna ek olarak Coinbase’in kendi stablecoin USD-C’si, geri ödemeli bir kripto para birimi Visa kartı ve kripto para birimi girişimcileri için bir ödeme hizmeti olan Coinbase Commerce var.

Coinbase, Ethereum , Polygon, Bitcoin, Dogecoin, Litecoin, Stellar Lumens ve Ripple ağ blok zincirleriyle çalışır . Kripto para birimi dönüşümü yalnızca Ethereum ve Polygon ağları arasında mümkündür. Coinbase Cüzdan, ETH Layer-2 çözümlerini destekler: xDai, Polygon, BNB Smart Chain , Avalanche ve diğerleri.

Coinbase’e para yatırma ve çekme

Coinbase’e para yatırma ve çekme işlemleri banka kartları ve PayPal gibi elektronik ödeme hizmetleri aracılığıyla mümkündür. Kripto para birimini alıp satmak için P2P platformu yoktur.

Coinbase kullanıcılarının para yatırmak ve çekmek için kimlik doğrulamasını (KYC) tamamlamaları gerekmektedir . KYC’yi geçmek için bir telefon numarası, ev adresi ve bir kimlik belgesi (pasaport, ehliyet veya kimlik kartı) vermeniz gerekir.

Coinbase’e para yatırma ve çekme

Coinbase, dünya çapında yüzden fazla ülkede faaliyet gösteren, düzenlenmiş bir borsa olduğundan, para yatırma ve çekme yöntemleri bölgeden bölgeye farklılık göstermektedir.

Avrupalı ​​kullanıcılar için, küçük transferler için banka kartı, daha büyük tutarlar için banka hesabı transferi ve varlıkların çekilmesi ve satışı için PayPal mevcuttur .

Çözüm

Coinbase, bireysel yatırımcılar ve tüccarlar, kurumsal yatırımcılar, kripto para birimi ve girişimciler ve geliştiriciler için geniş bir hizmet yelpazesi sunan geniş ve zengin özelliklere sahip bir kripto para birimi ekosistemidir.

Coinbase yalnızca marjlı ticaret seçeneği olmayan bir spot piyasa sunmaktadır. Vadeli işlem piyasası veya P2P platformu yoktur. Bu nedenle borsanın aktif ticarete uygun olması pek olası değildir. Coinbase daha çok kurumsal piyasa katılımcılarıyla çalışmaya odaklanıyor.

Spot ve vadeli piyasalarda aktif alım satıma yönelik borsaları kataloğumuzda bulabilirsiniz .