Dominic Williams: “Kripto piyasasının temel sorunu “yılan yağı” sendromudur”

“Yılan yağı” yanıltıcı pazarlama veya dolandırıcılığı ifade eden bir terimdir. Dominic Williams, geliştiricilerin ve şirketlerin büyük çoğunluğunun pratik veya yararlı bir temeli olmayan büyük vaatler vermekten hoşlandığına inanıyor ve bu da “yılan yağı” sendromunun bir tezahürü.

İnsanların yılan yağına büyük miktarda yatırım yaptığı ve güzel pazarlama hikayelerine inandığı bir noktaya gelindi. Bu, bugün kripto pazarının karşı karşıya olduğu en büyük zorluktur” dedi Williams.

Ona göre mevcut blok zincirlerin en az %95’i Web3 ekosisteminin gelişimini engelleyen çöplerden oluşuyor. Williams, şirketlerin hazır olmaktan uzak ürünler sattıklarını vurguladı. Aynı zamanda Bitcoin, Ethereum ve Solana gibi ağların faydalarını da kabul etti ancak onların da blockchain üçleminden muzdarip olduklarına dikkat çekti.

Bu, herhangi bir dağıtılmış ağı ölçeklendirmenin ana problemini formüle eden bir teoremdir. Buna göre bir blockchain, güvenlik, merkeziyetsizlik ve performans olmak üzere üç ana özellikten yalnızca ikisine sahip olabilir.

Williams, bazı popüler blockchain’lerin işlemleri işlemek için çok uygun olduğuna inanıyor ancak bunların tamamen yeni ve merkezi olmayan bir İnternet’in temelini oluşturması pek mümkün değil.

Daha önce, ZachXBT takma adı altındaki bir analist, Solana blok zincirinde yayınlanan ve varlıkların ön satışından hemen sonra kurucular tarafından terk edilen 12 memcoin projesini keşfetmişti.