KIP Protokolü 5 Milyon Dolarlık Fonlama Turunu Tamamladı

Merkeziyetsiz protokol KIP, 5 milyon dolarlık yatırım aldı. Fonlama turuna Animoca Brands ve Tribe Capital birlikte liderlik etti. Proje ekibi, yapay zeka (AI) için güvenli ve verimli bir Web3 altyapısı oluşturmayı hedefliyor.

Yapay zekanın Web3 ortamında merkeziyetsiz yönetimine odaklanan KIP Protokolü, yatırım turunun tamamlandığını duyurdu. Proje, Animoca Brands ve Tribe Capital’in liderliğinde 5 milyon dolar yatırım aldı.

Ayrıca, KIP Protokolü, Morningstar Ventures, ZBS Capital, Kyros Ventures, GD10 Capital, GBV Capital, DWF Ventures gibi diğer risk sermayesi fonlarından da destek gördü.

Bu tur sayesinde, KIP Protokolü’nün toplam finansmanı 10 milyon dolara ulaştı. Sağlanan sermaye, AI için Web3’ün temel katmanını oluşturma misyonumuzu ilerletmemizi sağlayacak,” denildi.

2024 yılının Mayıs ayında, proje, ilk token teklifi (IDO) kapsamında 140.000 dolar topladı. Protokol ekibi, geliştiricilere ve veri sahiplerine aşağıdaki olanakları sağlayan güvenli ve verimli bir altyapı oluşturuyor:

  • Web3 ortamında projelerini dağıtma, mülkiyet haklarını koruyarak.
  • AI tabanlı diğer varlıklarla etkileşim kurma ve işlemler yapma.
  • Verilere erişim kaybı olmadan para kazanma.

Basın açıklamasına göre, KIP Protokolü’nün temel misyonu, AI sektöründeki teknoloji şirketlerinin tekelciliğine karşı merkeziyetsiz uygulamalar (dApps), modeller ve veri tabanları ekosistemi oluşturmak. Protokolün erken versiyonu, geçen yıl sonbaharda gerçekleştirilen Chainlink 2023 hackathonunda birincilik kazandı.

Proje temsilcileri, KIP Protokolü’nün, geliştiricilerin merkeziyetsiz bilgi tabanlarını kullanarak AI uygulamalarını başlatmalarını sağlayacağını belirtti. Konseptin merkezinde dijital hakların Web3’te korunması yer alıyor ve bu da adil bir para kazanma ve daha rekabetçi bir ortam yaratma yolunu açıyor.

Basın bülteninde, kullanıcı odaklı yaklaşımın projeye toplulukta takdir kazandırdığı ve Open Campus, Aethir, Google Cloud, Moemate ve OKX Wallet ile bir dizi ortaklık anlaşması yapmasını sağladığı belirtildi. Bu işbirlikleri, KIP Protokolü’nün AI ve Web3 entegrasyonunda öncü bir rol üstlendiğini ve merkeziyetsiz yapay zekanın benimsenmesi için zemin oluşturduğunu vurguluyor.

Daha önce, blok zinciri platformu Sahara AI’nın 43 milyon dolar yatırım aldığını bildirmiştik. Projenin amacı, telif hakları ve gizlilikle ilgili sorunları çözmek.